Σκοπός Σεμιναρίου
H μεταβίβαση συστηματοποιημένων πρακτικών και γνώσεων, καθώς και η ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για ελαχιστοποίηση των ελλειμμάτων με άμεση συνέπεια τη βελτίωση της κερδοφορίας.
Σε ποιους απευθύνεται
Στα στελέχη όλων των βαθμίδων των SUPER MARKET’S που επιθυμούν να:
- Αυξήσουν τις γνωστικές ικανότητες και πρακτικές
- Βελτιώσουν τις δεξιότητες ώστε να εφαρμόζουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες μεθόδους πρόληψης απωλειών.
Θέματα Σεμιναρίου
- Τα αποτελέσματα της μη-πρόληψης στο λιανεμπόριο
- Η πρόληψη σε σχέση με την καταστολή
- Ο νόμος του 1/6
- Οι επιπτώσεις της καταστολής στην ποιοτική εξυπηρέτηση
- Τα άμεσα αποτελέσματα της πρόληψης στην κερδοφορία
- Τα τεχνικά «όπλα» πρόληψης και καταστολής
- Τα διοικητικά μέτρα πρόληψης και καταστολής
- Η πρόληψη και η καταστολή ανά τμήμα του λιανεμπορίου (Κρεοπωλείο, Ιχθυοπωλείο, Τυροκομικά – Αλλαντικά, Αποθήκες, Είδη Γενικού εμπορείου, Ταμεία)
- Η κερδοφορία vs απώλειες
- Τα νομικά εμπόδια και πως τα ξεπερνάμε
- Τρόποι καταστολής κλοπών
- Ο εξωτερικός κλέφτης και ο εσωτερικός «εχθρός»
- Η εμπορική πολιτική σε σχέση με την πρόληψη και την καταστολή
Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- Διαδραστική μέθοδος διδασκαλίας
- Χρήση υπερσύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων
- Εκπαιδευτικές ταινίες
- Πλούσιες και αναλυτικές σημειώσεις.
- Case studies από την πλούσια εργασιακή εμπειρία του εισηγητή.
- Roll playing
Διάρκεια
12 ώρες
Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
Μετά την λήξη του σεμιναρίου ακολουθεί συμβουλευτική υποστήριξη διάρκειας 6 ωρών mystery shopping σε κατάστημα της επιλογής σας με:
- καταγραφή επιπέδου πρόληψης στο χώρο των ειδών προσωπικής πώλησης (κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, τυροκομικά, αλλαντικά, μανάβικο)
- καταγραφή επιπέδου πρόληψης στα υπόλοιπα τμήματα self service πώλησης (ύπαρξη απαραίτητης τεχνογνωσίας, τοποθέτηση προϊόντων στο ράφι κ.λ.π.)
- καταγραφή επιπέδου τήρησης κανόνων υγιεινής και ασφάλειας (π.χ. FIFO, LIFO, κανόνες E.Φ.Ε.Τ.)
- ακολουθεί report εντός 10 ημερών από την ΠΛΕΓΜΑ στην επιχείρηση